Wie ben ik?
Als Chef de la Maison heb ik, Peter Dantuma, een jarenlange achtergrond in horeca en catering op hoog niveau.
Van privédiners tot grote evenementen met sterrenchefs. Deze uitgebreide ervaring, kennis en culinaire expertise pas ik toe om voor jou een onvergetelijke ervaring te creëren.
Mijn keukenkastje
Ik vind het belangrijk om regionale en seizoensgebonden producten te gebruiken. Niet alleen omdat het beter is voor klimaat en natuur maar ook omdat de kwaliteit en smaak veel beter is.
Zoveel mogelijk biologisch is iets wat bij mijn visie past, veel tijd en aandacht voor het product en kleinschalig geproduceerd zodat de kwaliteit bewaard wordt.
“Ik creëer herinneringen waar nog lang over nagepraat wordt, door jou een service op het hoogste niveau te bieden.”
– Peter Dantuma
Een klassieker
Een van mijn favoriete gerechten is bisque van langoustine met een ravioli van Noordzee krab, een vleugje cognac en gestoofde zilte groenten met venkel en dragon.
Bij het opzetten van deze bisque en de geur die vrij komt komen er goede herinneringen naar boven van mijn eerste jaren als kok, in al die jaren zijn de ingrediënten hetzelfde gebleven maar het proces en de smaak zijn geperfectioneerd.
Hoe het allemaal begon
Al op een jonge leeftijd ontwikkelde ik een passie voor koken, mede dankzij mijn ouders die veel tijd in de keuken doorbrachten.
Mijn moeder verzorgde thema buffetten voor de buurtfeesten en het hele gezin hielp mee met het maken van de gerechten.
Hier ervaarde ik hoe samen eten verschillende mensen bij elkaar brengt en voor sfeer en gezelligheid zorgt. Dit was de vonk die oversloeg en een vuur in mij aanwakkerde; ik wist wat ik met mijn carrière zou gaan doen.
Michelin en catering
Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in allerlei keukens. Als chef-kok in een particulier hotel, onder de vleugels van diverse sterrenchefs en high-end catering; de kennis welke ik in deze uiteenlopende bedrijven heb opgedaan neem ik tot op de dag van vandaag mee in mijn kookkunsten.
Mijn visie op eten
Goede en eerlijke ingrediënten dat vind ik belangrijk. Daarom kies ik zoveel mogelijk voor biologisch, streekgebonden en geteeld op een duurzame manier.
Seizoensgebonden is ook belangrijk, dan smaakt een product veel beter en is het tegelijkertijd een stuk betaalbaarder en beter voor het milieu.
Goed eten begint bij een goed product, ik werk alleen met de beste producten die ik persoonlijk uitzoek en inkoop bij mijn favoriete groothandel en groenteboer.
Kooktechnieken
Ik maak graag gebruik van moderne kooktechnieken zoals het sous-vide garen van vlees of vis, op de graad nauwkeurig. De moderne techniek heeft ons de mogelijkheid gegeven om een nog mooier eindresultaat te creëren voor mijn gasten. Naast het behoud van vitamines en mineralen vind ik het belangrijk dat ik een product eer aan doe en met de juiste smaakcombinaties een fantastisch gerecht vorm.
Een goed verzorgd diner kan voelen als een reis door meerdere landen; je zintuigen worden geprikkeld door alle verschillende smaken. Het doel is om je te vermaken en te verrassen.
Kookstijl
Mijn kookstijl is niet in één woord samen te vatten. Ik hou enorm van de Franse keuken, ben graag bezig met internationale en hedendaagse gerechten. Maar ook Japanse ingrediënten en technieken gebruik ik graag. Iedere dag ben ik mijzelf aan het ontwikkelen door te experimenteren met internationale ingrediënten en smaakcombinaties te creëren.
Neem contact op
Meer informatie of een offerte?
peter@chefdelamaison.nl | 06 81 68 51 27
Voer je gegevens in voor de aanvraag van een offerte.